Koninginnedag 2000 in Gofferttheater

Het Openluchttheater de Goffert opent op zaterdag 29 april voor het eerst dit jaar haar poorten voor het Koninginnedag 2000 Festival. Naast alle activiteiten op de Goffert wil het openluchttheater haar bijdrage leveren aan deze dag. Geen vrijmarkt, maar wel gratis toegang tot een programma waar veel Nijmeegse organisaties aan deel zullen nemen en optredens en demonstraties zullen verzorgen van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Het spits zal afgebeten worden door Gymnastiek- en Turn Vereniging de Hazenkamp uit Nijmegen, in het bijzonder de turners en turnsters van het Turn Promotie Team. Het landelijk bekende minitrampteam bestaat uit meer dan 30 turners en turnsters, die met spectaculaire sprongen vanaf de minitramp veel lof oogsten bij het publiek. Ook de acrobatiek op het luchtkussen, de sprongen met vlaggen en door een brandende hoepel zorgen voor een fraai kijkspel. Daarbij heeft het team zich gespecialiseerd in snelle en flitsende sprongen vlak na en vlak over elkaar.

Inline
het zal de meeste Nijmegenaren niet ontgaan zijn dat Country & Western muziek en levenswijze zeer populair is. En dat geldt niet alleen de muziek en de levensstijl, maar het gaat zeker ook om de Line Dance, waarbij de dansers in rijen staan en gelijkmatig met dezelfde passen hun dans uitvoeren. Een goed voorbeeld van deze levenswijze zijn de Silver Eagles. Een groep van 150 Line Dance liefhebbers. De Silver Eagles is een country dance vereniging uit Nijmegen. Opgericht op 2 december 1997 en nu al een van de grootste uit de verre omgeving.
Zij zullen deze dag drie maal een demonstratie geven. Deze demonstraties zijn tegelijk een voorproefje voor het Nijmeegs Country Festival op 26 augustus 2000 in het openluchttheater.

De derde groep die deelneemt aan deze dag is het Sportcentrum Ixat. Het sportcentrum geeft een demonstratie van de diverse activiteiten. De Wijchense feestband Reverse zorgt voor een echte feestsfeer. Wie op een willekeurige zondagmiddag over de Goffertwei loopt, kan ook even het Openluchttheater binnenlopen. Ook dit seizoen zijn er op de zondagmiddag veel gratis programma┬┤s te zien.