Eerste Nijmeegse Country Dag – Dans de West Coast Shuffle

De groeiende populariteit van country & western heeft de Nijmeegse Silver Eagles Country Dancers op het idee gebracht om op zaterdag 26 augustus een Nijmeegse country dag te houden.
In openluchttheater de Goffert laat de country dance vereniging zien wat er zo leuk is aan hun liefhebberij, die voor sommigen ook een levensstijl is.
Veel country & western-liefhebbers houden niet alleen van de muziek, maar het gaat hen zeker ook om de line-dance, waarbij de dansers in rijen staan en gelijkmatig met dezelfde passen hun dans uitvoeren. De Silver Eagles Country Dancers Original is een groep van 150 line dance liefhebbers. De vereniging is sinds december 1997 actief. Een jaar later werd een kinderclub opgericht, de Little Silver Eagles.

Voorverkoop
Tijdens het eerste Nijmeegse Country Festival vinden er vanaf 12.00 uur verschillende activiteiten plaats, zoals live muziek, demonstraties, workshops en stands. Bezoekers worden uitgenodigd om de Beethovens Boogie, Louisiana Lou, Mama´s Lil´Baby of de West Coast Shuffle mee te dansen.
Natuurlijk zijn er ook een schiettent en een mechanische stier aanwezig. De muziek wordt onder andere verzorgt door Rodeo en Petty Wood. De voorverkoop vindt plaats bij Silverado Indian Western Store aan de Lange Hezelstraat 37 in Nijmegen.