Frans Hendriks en schoonzoon wonnen prijs in TROS televisieprogramma

Zaterdag 29 mei jongstleden trilde de lip van Frans Hendriks (57) uit de 62e straat Heilige Stoel enigszins. “Ik was zenuwachtig, ja”, bekent Frans zonder problemen. “Sta je daar in Oostende tussen al die mensen, komen ze met twee van die grote camera´s op je af en dan vraagt Bert Kuizenga ook nog of je even kunt dansen.”

Frans stond samen met zijn aanstaande schoonzoon Mark Fuchten (23) boven op het schavot voor het onderdeel ´freewheelen´ van het TROS televisieprogramma ´Ter Land Ter Zee En In De Lucht´. Behalve een aanstaande familieband bindt hen ook het lidmaatschap van Country Vereniging ´Silver Eagles´. Vandaar de vraag van de TROS-presentator Bert Kuizenga.

Zenuwachtig
En Frans had nog ´n reden om ´n zenuwachtig te zijn, want er moest met de adelaar die ze gemaakt hadden een lastig parcours over een (hang)bruggetje afgelegd worden. Om aan het eind, precies op tijd, vanzelf stil te staan. Zover kwamen Frans en Mark inderdaad niet. Ze haalden al eerder een nat pak. Maar ze haalden ook een prijs: hun adelaar was de origineelste freewheeler van de avond.

Die vogel verwijst naar hun country vereniging. as. schoonzoon Mark was met het idee gekomen om met een adelaar deel te nemen. Zijn broer  Edwin en kameraad Mark Peters hielpen met het construeren van het geval. En schoonvader Frans zei meteen ´ja´ toen er passagiers geworven moesten worden. “Omdat ik altijd wel in ben voor een geintje”, zo verklaart Frans die in Oostende de oudste deelnemer was.

Mobiele telefoon
Frans en Mark vielen in het water, de rest van de Silver Eagles hield het van het lachen bijna ook niet meer droog, maar de wraak van de dappere deelnemers kon wel ´ns zoet zijn. Ze wonnen als origineelste deelnemers ieder een mobiele telefoon en als ze aan het eind van het seizoen nog bovenaan staan… een auto. En volgend jaar lachen zij, als de andere Mark en Edwin meedoen.

De uitzending van Ter Land Ter Zee En In De Lucht waar Frans Hendriks en Mark Fuchten in schitterden werd op 24 Juni op Ned.2 door de TROS uitgezonden.